Design & Engineering lab

Broedplaats van nieuwe slangklemmen

MPC houdt van innovatie. In ons eigen design & engineering lab ontwikkelen we dagelijks nieuwe klemmen. Maar iets nieuws bedenken is nooit een doel op zich. Met elke innovatie dienen we een klant of de markt. Een specifieke toepassing heeft ons al vaak uitgedaagd een nieuwe oplossing te bedenken. Dat zie je terug in onze productiecijfers. Tegenover een assortiment van circa 800 standaardproducten staan al 2.200 aanpassingsproducten, gemaakt op basis van de vraag van een klant.
Innovatie stopt nooit. De wereld om ons heen verandert, de klemmen van MPC veranderen mee. We innoveren continu, bijvoorbeeld op gebied van materialen, coatings en gewicht van slangklemmen.

Testen van slangklemmen
Het design en engineer lab creëert niet alleen, maar is ook een geavanceerde testlocatie. U wilt zeker zijn van een goedwerkende klem en wij willen niets minder dan een topproduct aan u leveren. Daarom laten we niks aan het toeval over en leggen we de lat hoog. Klemmen van MPC voldoen aan belangrijke normen en meer dan dat. Ze halen tot wel twee keer de minimale waarden die bij een bepaalde normering horen. Zodat u ze onmogelijk stuk zult draaien. In het design & engineering lab controleren we - steekproefsgewijs - elke partij klemmen, voordat we deze aan een klant versturen. We checken bijvoorbeeld of vrijloop- en breekmoment goed zijn en of de materiaalsamenstelling van de slangklem klopt.

Werking analyseren
Wilt u er zeker van zijn dat onze klem perfect functioneert voor uw toepassing? Dan testen we uw klem in combinatie met de koppeling en slang waarop u de klem gaat gebruiken. Op een lichttafel maken we met foto- en filmapparatuur een microscopische uitvergroting, om de werking van de klem gedetailleerd te analyseren. We gaan na of het ontwerp, de oppervlakte en de coating van de klem voldoen aan de eisen.

Lees meer over onze tests en geavanceerde meetapparatuur -> kennisbank 'kwaliteitsgarantie'

MPC is de juiste keuze!

  • Uw antwoord voor de perfecte klem.
  • Constante kwaliteit en flexibiliteit.
  • Ruime ervaring aan innovatiekracht.
Neem contact op
Ontdek onze visie