Kwaliteitsgarantie: meten is weten

Meten is…….

De algemene spreuk is toch wel: “Meten is weten”!! En dat hebben we bij MPC Industries BV hoog in het vaandel. Al onze producten worden onderworpen aan gedegen controles om zo de kwaliteit te waarborgen. Tijdens de verschillende productie processen en stappen wordt er tussentijds gecontroleerd en als eindcontrole voert MPC Industries BV  volgens ISO 2859 voert MPC Industries BV steekproefsgewijs testen uit op producten die vrijgegeven worden uit de productie. Bij eventuele onvolkomenheden wordt de desbetreffende  batch separaat gezet en wordt er melding gemaakt bij de productie. Door dit systeem te handhaven zijn wij in staat om kwaliteit te waarborgen voor onze klanten.

Meetmiddelen

Atlas Copco

Bij MPC Industries BV zijn we in staat om de verschillende typen klemmen uit ons programma te testen. Onze Wormschroefslangklemmen testen wij met een Atlas Copco nutrunner die wordt aangestuurd middels een software programma waarbij alle verschillende aandraaimomenten (Torque) kunnen worden gemeten (tot 12Nm!!) over een instelbaar aantal omwentelingen (graden)  met een vooraf ingestelde snelheid (RPM).

Voor elk type MPC wormschroefslangklem hebben we een programma/job geschreven. Via een “jobselector” stellen we de machine in en kunnen we al aan de slag. Alle resultaten worden al sinds 2000 opgeslagen en bewaard. Hierdoor hebben we een enorme schat aan statistische informatie waarmee we nog eens extra onderzoek en calculaties kunnen doen.

Spectrum analyse

Om zeker te zijn dat we de juiste materiaal soorten gebruiken en aanwenden zijn wij in het bezit van een röntgen apparaat waarmee we een zogezegde Spectrum analyse kunnen maken. Ons Quality Team heeft hier opleiding en training in gehad om dit te mogen uitvoeren.

Door de aanschaf van zulke apparatuur is MPC Industries BV in staat op statistische basis haar producten continue te blijven screenen en meten.

Dus het blijft gewoonweg “Meten is weten”!

Kwaliteitsgarantie

MPC gebruikt geavanceerde apparatuur om slangklemmen te ontwerpen, testen en controleren. Zo kunnen we…

Verder lezen