Zoekformulier verbergen

EU-subsidie voor innovatie!

Hoe zorg je als oer-Hollandse fabrikant dat kennis en talent in de eigen regio benut wordt? En hoe stimuleer je de werkgelegenheid door het kennisintensieve deel van de eigen productie terug te halen vanuit Azië naar Nederland? MPC Industries maakt er serieus werk van met de ontwikkeling van een (semi-)automatisch assemblageproces voor wormschroefklemmen in de eigen vestiging in Gorredijk. 

Onlangs werd bekend dat MPC voor dit innovatieproject een subsidie ontvangt in het kader van de VIA-subsidieregeling. Deze regeling, voluit Versneller Innovatie Ambitie geheten, stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden- en kleinbedrijf om zo de economische positie van Noord-Nederland te versterken.

De VIA-subsidieregeling is een initiatief van het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) waarin de drie noordelijke provincies Drenthe, Fryslân en Groningen samenwerken. De regeling wordt tevens gefinancierd door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

logo efro